Heildronk op de toekomst

2020-06-29
29/06/2020

Vandaag was het de laatste 'schooldag' van de leerlingen van het zesde leerjaar. De meisjes hadden hun outfit van 'Max' aangetrokken; zelfs de accessoires hadden ze nog bewaard van het schoolfeest nu bijna twee jaar geleden. Het doet zo'n deugd als je merkt dat inspanningen nog wat betekenen in een andere context en wat verder in de tijd. Dus meisjes, weet dat het mij plezier deed jullie zo te zien verschijnen. Dat was al een geschenk op zich!!

De planning van de dag: Eerst de rapporten inkijken (voor de tweede maal = check-up), dan een wafelbak, samen nog even een blik werpen in het scrapbook van de afgelopen twee jaar, nadien proclamatie en als afsluiter een picknick en kinderreceptie 'Aene Slaagmièle' met tussendoor waterplezier in de Abeek en verstoppertje op het terrein.

De wafelbak liep gesmeerd (met mondmasker en handschoenen helaas). De wafels werden rijkelijk gedecoreerd met slagroom, vers fruit (nog even gebracht door mama), chocolade, gekleurd snoepgoed in alle vormen en kleuren,... De wafel verdween letterlijk onder de versiering wat uiteindelijk dan ook wel de bedoeling leek te zijn. Zelfs de juffen kregen een lekkere wafel met slagroomhart en blauwe bessen geserveerd. Ze smaakten naar meer!

Om 11 uur startten we de proclamatie. De leerlingen haalden herinneringen op bij het zien van foto's uit hun loopbaan in de basisschool. Ze kregen hun getuigschrift en zagen in een filmpje hoe de overige kinderen hen uitzwaaiden. Iedere klas op zijn manier: uitbundig, vertederend, serieus, vrolijk,.... Het werd heel erg duidelijk dat de leerlingen van het zesde gemist zouden worden!

De leerlingen brachten na de proclamatie een mooi lied waarvan de boodschap ons zeer duidelijk werd: leren, leren en nog eens leren! Ook de juffen werden bedacht met enorm leuke cadeautjes en hartverwarmende boodschappen op kaartjes. Ons leerkracht zijn kreeg er een 'boost' door. Dank je wel is alles wat we kunnen zeggen, maar we bedoelen zoveel meer! Lieke en Winne zorgden dan nog eens voor zo'n gevoelig muzikaal intermezzo waardoor het afscheid nemen best wel eens moeilijk werd. Gelukkig dat wat gekke foto's met tiara's op het hoofd ons weer deed lachen. Dank je wel, Jason, voor het nemen van de foto's tijdens ons cadeaumoment!

Eenmaal op de Slagmolen popelden de leerlingen om een 'duik' in het water te nemen, maar eerst moesten we nog even toosten op de toekomst met kinderchampagne! Gelukkig scheen op dat moment de zon want in zwemtenue was het best wel fris daar aan de Abeek. Hoe fris wisten ze pas doen ze het water ingingen. Imme was de eerste die dapper genoeg was om het koude water te trotseren. Nadien volgen de anderen heel voorzichtig. Zoals altijd waren ze bekommerd, bezorgd en behulpzaam voor elkaar. Dit maakt hen tot een unieke groep waar iedereen die hen leert kennen enorm veel deugd aan beleeft. Juf Kirsten, juf Vicky en juf Marleen hebben dat zoveel maal mogen ervaren en zeggen daarom van ganser harte: Jullie waren stuk voor stuk geschenkjes die we graag ontvangen hebben, maar ook graag cadeau doen aan andere opvoeders in jullie toekomst! We wensen jullie veel geluk toe in alles wat jullie gaan ondernemen. We zullen jullie nooit meer kunnen vergeten. De herinneringen zijn te mooi!

Tot ziens!!