Creatieve natuurliefhebbers met pit!

2019-10-11
11/10/2019

Het was gelukkig droog toen we 's morgens met de gemachtigde opzichter, Jef Thaens, naar de site van de Slagmolen vertrokken. De vrijwilligers van Natuurpunt, Eugène, Jaak, Willy en Jan, waren al present. Zij hadden voor extra materiaal gezorgd zodat de leerlingen met kruiwagens hakselhout (na het maaibeheer) konden uitstrooien in de buurt van de nieuwe picknickbank. Deze activiteiten horen tot de voorbereidingen voor de officiële onthulling van het informatiepaneel op de site op 20 oktober om half 11. Het is van belang dat de bezoekers zich welkom voelen! De leerlingen hadden energie te over waardoor de klus vlug geklaard was. Maxim, de educatieve medewerker van Natuurpunt, kon in de voormiddag dan ook al met het meer ontspannende luik van de dag beginnen: het 'tienpuntenrapport'! Van de leerlingen werd verwacht dat zij natuurkunstwerken zouden creëren, waaronder een bijzonder natuurkapsel, een blote voetentochtje zouden ondernemen, een natuurorkest zouden samenstellen, met modder durfden 'knoeien',... Het waren zonder twijfel prachtige creaties die zij tentoonstelden. Na de middagpauze begonnen ze op een heideperceel in de buurt met het verwijderen van voornamelijk berkenboompjes die de vlakte stilaan aan het overmeesteren waren. De biodiversiteit komt daardoor in gevaar en daarom moet er best zo snel mogelijk ingegrepen worden. 'Pot verlost' bracht wat ontspanning tussendoor. De heidestruiken zijn ideaal om je te verstoppen. Plezier verzekerd! Dank aan Maxim, Jef, Willy, Eugène, Jaak en Jan voor de goede samenwerking. Zonder jullie was deze dag nooit dezelfde geweest!