lemen van olieslagmolen

2019-05-17
17/05/2019

Eindelijk was het zo ver! Vandaag zouden we de kans krijgen onze olieslagmolen te helpen lemen onder het toeziend oog van een professional en de camera van Ketnet (Karrewiet).We mochten van Prisca V. eerst nog vlug ons rollenspel voor de Oudsbergendag op 2 juni op het Kempisch dorpsplein tussen de vele groepen leerlingen op het grasveld oefenen. Het was een hele karwei om boven het lawaai uit te komen. Maar oefening baart kunst! Nadien was het tijd voor een korte rondleiding doorheen de Kempen onder begeleiding van een gids. De workshop leder bewerken die er op volgde was iets te snel voorbij naar onze goesting. Om half drie begonnen we dan aan een meer uitdagender werkje: het lemen. Een helm en handschoenen alsook een hesje behoorden tot de verplichte werkkledij. Regelmatig werd er een leerling bij het lemen onderbroken door de verslaggever van Ketnet om vragen over de molen te beantwoorden. Volgens de leemwerker hebben we meer leem verwerkt dan hij voor mogelijk achtte. Tienjarigen die zo snel doorwerken en dan ook nog eens een grote tobbe boordevol leem verplaatsen terwijl ze bezig zijn... heel opmerkelijk! Eugène, Jef, Ann, André en Jan waren die namiddag onze vrijwilligers: zij brachten ons waar we moesten zijn, maakten foto's, waren geïnteresseerd in onze bezigheden, hadden samen met ons plezier,... Kortom perfect gezelschap. Hartelijk dank aan alle vijf vrijwilligers! Er was veel belangstelling voor het project. Vanmorgen kwam nog een reporter van de krant op school voor een interview.