Op wandel met Jos en Jef Aan den Slagmolen

2019-03-01
01/03/2019

Deze voormiddag wandelden de leerlingen mee met Jos Braekers (kleinzoon van Nicolaas Cillen), de vrouw van Jos, Jef Vandyck, Prisca Valkeneers (openluchtmuseum Bokrijk) en Jef Thaens (gemachtigd opzichter) over de site van de olieslagmolen in Ellikom. Juf Marleen heeft geprobeerd een schets te maken van de gebouwen op de site aan de hand van de herinneringen van Jos en Jef. De leerlingen probeerden met behulp van dit plannetje een beeld te krijgen van het molen- en landbouwbedrijf in de tijd van 'Nikkel' Cillen. De anekdotes van Jos en Jef (die er in zijn jeugdjaren vaak kwam om een handje toe te steken op het veld samen met Hugo, vader van Jos) zorgden voor een 'levendige' verbeelding van het leven op deze plek. De getuigenissen van beide mannen hielpen Prisca om een beter beeld te krijgen van de functie van de molen in onze vroegere gemeenschap. De Slagmolen leeft meer dan ooit!