Vogelvriendelijke speelplaats?

2019-01-25
25/01/2019

In het kader van de vogeltelweek voor scholen werd er deze week door de leerlingen driemaal een kwartiertje besteed aan het observeren van vogels die onze speelplaats bezoeken. We hoopten dat de vrieskou en het dunne sneeuwtapijt hen naar onze zelf ingerichte voederplaatsen zou lokken. We moesten veel geduld oefenen. De drukte in de Schoolstraat (wegenwerken) maakte het er ook niet makkelijker op. Af en toe werden de leerlingen dan toch beloond met enkele 'dappere' vogels die de kippenren, de coniferenhaag of het laurierbosje bezochten. De pinda's aan de kale loofbomen hadden geen succes. Ook de dennenappelcake was niet zo aanlokkelijk als we gewenst hadden.

Vogels die opgemerkt werden waren vooral mussen, maar ook enkele meesjes en een enkele merel of meeuw werden gespot al of niet met behulp van de verrekijker. De aantallen werden op het einde van de week ingegeven op de website van Natuurpunt.

De vaststelling dat vogels onze speelplaats niet onmiddellijk als vogelvriendelijk terrein beschouwen is misschien iets om in de toekomst mee te nemen in het overdenken van een andere inrichting van onze speelplaats.