Literair museum te Hasselt

2017-03-09
09/03/2017

Een bezoek aan het Literair Museum is een ontdekkingsreis. Elke kamer in het grote oude herenhuis verrast je met telkens weer een heel andere tentoonstelling rond boeken en illustraties. Dat ontdekten de leerlingen donderdagnamiddag bij de tentoonstelling van 'Kraanvogels en kersenbloesems. Het Verre Oosten in prentenboeken'
Ze trokken letterlijk de schoenen uit en stapten binnen in een typisch Japans huis. Alles straalde er rust uit. De kinderen luisterden aandachtig naar het verhaal 'Scherven van de hemel'. Daarna gingen ze naar de andere kamer waar ze zich in China waanden. Vervolgens voerden ze doe-opdrachten uit in het Japanse huis en in China. Ze deden dit rustig en enthousiast met hulp van een partner. Tenslotte trokken ze naar de zolderkamer voor de workshop. Daar creëerden ze een mooie karper met zelfgekozen materiaal.

Een 'dank je wel' voor de mama van Marcin en Vital voor het vervoer en de begeleiding.