Eten op school

Het tussendoortje

Tijdens de eerste speeltijd (om 10u25) mogen de kinderen van de lagere school een tussendoortje eten. De kleuters eten hun tussendoortje vlak voor de eerste speeltijd in de klas op. Voor de kleuters vraagt de school om een koek of fruit mee te geven. Gelieve geen chocolade, yoghurt of andere zaken waarmee kinderen zichzelf vuil kunnen maken mee te geven. Ook wordt er gevraagd om het tussendoortje mee te geven in een doosje. Dit omdat kleuters de verpakkingen van de koekjes vaak niet zelf kunnen openen en eveneens omdat een doosje beter is voor het milieu dan aluminium folie of een plastiek zakje. Ook voor drank vragen we dat de kinderen dit meebrengen in een drinkbus. (Brengen ze toch brikjes mee dan zal de verpakking terug mee naar huis gegeven worden.) Gelieve je kind enkel water, fruitsap, fristi of choco mee te geven. Probeer je kind ook geen snoep (chips,...) mee te geven naar school. Dit omdat een gezonde voeding van jongs af aan belangrijk is. Het verbetert het concentratievermogen en vermindert de kans op overgewicht en allerlei gezondheisproblemen op latere leeftijd.

Tutti frutti

Wil je weten welk fruit je kind krijgt indien ze een fruitabonnement hebben? Klik dan hier voor de fruitkalender.

Iedere donderdag is het Tutti Frutti dag. Op die dag vragen we aan alle kinderen om fruit mee te nemen als tussendoortje.

De kinderen van de lagere school kunnen via de school een 'fruitabonnement' afsluiten voor een volledig schooljaar. Naargelang het seizoen zal het fruit variëren. De prijs voor het 'fruitabonnement' bedraagt slechts 5,00€ (voor 30 weken). De prijs is zo voordelig dankzij Europese en Vlaamse subsidies en met steun van de groente-, de fruit- en de zuivelsector; het oog voor lekkers project. Bij aanvang van het schooljaar krijgen de kinderen een formulier mee voor eventuele deelname.

Met dit fruitproject wil de school de kinderen aanzetten om meer fruit te eten want we weten dat groenten en fruit zeer belangrijke voedingsmiddelen zijn.

's Middags blijven eten op school

De kinderen kunnen tijdens de middagpauze (11u55 tot 13u10) blijven eten op school. Ouders van kleuters die niet regelmatig op school blijven eten, laten best vooraf aan de kleuterjuf weten wanneer hun kind blijft eten.

De leerlingen die blijven eten, verzamelen aan de eetzaal. Een leerkracht houdt er toezicht. Drank kan eventueel verkregen worden in de eetzaal.

Drank kopen op school

De kinderen kunnen iedere maandag drankbonnetjes kopen bij hun klasleerkracht. Deze bonnetjes kosten 0,50€ voor en volledig flesje en 0,25€ voor een half flesje. Als drank is er keuze uit: fristi, melk, choco, fruitsap, appelsap, spa of water.

Verjaardagstraktatie op school

De kleuters mogen voor een verjaardag een traktatie meenemen naar school. Ze zijn dit echter zeker niet verplicht. Wens je wel een traktatie mee te geven, spreek dan met de juf af op welke dag je dit gaat doen. We verzoeken wel om je kind enkel 'droog' gebak (zonder slagroom, chocolade,...) of fruit mee te geven als traktatie. Enkele voorbeelden: cake, muffins, wafels, appeltaart, fruitsaté, ... Verder vragen we ook om je kind zeker niet te laten trakteren met speelgoedjes. Is je kindje tijdens een vakantieperiode jarig, dan zal de verjaardag gevierd worden kort voor de vakantie begint.

Vanaf het eerste leerjaar nemen de kinderen geen verjaardagstraktatie meer mee naar school. Ze zullen op hun verjaardag op een andere manier in de aandacht gezet worden.