Natuurbelevingsdag op de Slagmolen

2018-10-19
19/10/2018

Werk en ontspanning gingen op deze mooie herfstdag hand in hand. De vrijwilligers van Natuurpunt en de educatieve medewerkster Liselotte Bollen begeleidden de leerlingen bij het wegvoeren van het maaisel langs de vijveroevers, het uitspitten en/of uittrekken van jonge berkenboompjes en sparretjes op het heideperceel (aandacht voor biodiversiteit!). Terloops werden zij voor hun harde arbeid beloond met choco, noten en een 50 meter-rit op de oplegger van een voorbijrijdende tractor (van Natuurpunt). In de namiddag werden een aantal activiteiten ondernomen die deel uitmaakten van een wedstrijd in het teken van 'Week van het bos'. De leerlingen kozen voor: hangen als een luiaard in de boom, klimmen in bomen, een pad op blote voeten afleggen, met modder spelen en niet te vergeten 'boomyoga'. Het ging hen allemaal even goed af. Waarom nog terug naar de klas...? Liselotte bracht met haar busje om half drie nog de sparretjes naar de speelplaats die moeten dienen voor toekomstige kerstbomen in december. Hopelijk houden we ze groen!