Bakatelier in de klas: boekweitwafels!

2018-06-29
29/06/2018

Ze konden er niet vlug genoeg aan beginnen, de leerlingen van het zesde, vanmorgen om kwart voor negen. De schort werd omgegord en de mixer, het wafelijzer, de roosters, de maatbeker, de weegschaal, de slagroom en de aardbeien, het ijs,... werden bovengehaald. Gewapend met het recept begonnen ze in drie coöperatieve groepen te bakken. Het moest en zou een perfect deeg worden met daarna perfect gebakken wafels. De wafel die de juf in iedere groep moest proeven werd extra verzorgd. Het waren bijna kunstwerkjes, té mooi om op te eten.

Meester Johan, juf Inge, Jef Thaens, Glenn,... iedereen die zich in de buurt van de bakklas bevond werd bediend van een boekweitwafel gebakken met ambachtelijk geperst koolzaad van Christ Verheyen ('t Karrewielmuseum). En de proevers waren tevreden. Complimenten alom!

De baksessie eindigde met de gezamenlijke afwas en het opruimen van ieders materiaal.

Proficiat aan de wafelbakkers! Jullie zijn allemaal met succes geslaagd!