Gezonde Voeding : Zuivel

2016-04-29
29/04/2016

Ondertussen heeft de diëtiste de opvolg les van het project ‘Gezonde voeding’ in de 2de graad gegeven. Deze les sloot aan bij het thema ‘Zuivel’. De kinderen proefden verschillende soorten melk. Zo ontdekten ze de smaak van magere melk, halfvolle melk, volle melk en karnemelk.

Op de foto’s zien jullie welke melk ze het lekkerst vonden. Nadien was er nog een melkonderzoek van gepasteuriseerde melk en gesteriliseerde melk. Welke verschillen proefden en zagen de kinderen werd eerst genoteerd op een werkblad. Vervolgens werd alles klassikaal besproken met de diëtiste.

Voor de kinderen en de leerkracht was het een interessante en leerrijke les. Nu weten de kinderen welke melk ze het beste drinken en waarom.