Strapdag

2020-09-16
16/09/2020

Woensdag 16 september stond de hele voormiddag in het teken van de jaarlijkse Strapdag die doorging op vrijdag 18 september. Jaarlijks strappen duizenden kinderen in Vlaanderen te voet, met de fiets, step,... naar school. De doelstelling is enerzijds benadrukken dat duurzaam verplaatsen leuk, gezond, goed voor het milieu en laagdrempelig is. Anderzijds vraagt het meer ruimte voor stappers en trappers in de schoolomgeving.

Het straplied zetten de leerlingen en de leerkracht in beweging. Het zorgde voor enthousiasme en gaf de strapboodschap op een toffe manier aan de kinderen mee. Daarna volgden nog allerlei toffe activiteiten: delen van de fiets aanduiden en bespreken, geschiedenis van de fiets aan de hand van een filmpje, octopusfietshanger maken, fietspoetsuurtje en fietsparcours afleggen met hun eigen gepoetste fiets. Ze hebben allemaal genoten van deze mooie voormiddag.