Bokrijkdag

2019-10-24
24/10/2019

We werden opgewacht door Prisca Valkeneers op aan de toegang van het Openluchtmuseum. Aan de gerestaureerde olieslagmolen van Ellikom in het Kempens gedeelte van het museum kregen alle leerlingen een korte toelichting over het project 'Olieslagmolen'. Daarna mochten de leerlingen van de 2e graad een kijkje nemen in de gerestaureerde olieslagmolen. Nadien speelden de leerlingen van de derde graad hun rollenspel 'Aan den Slaagmièle' voor het 3e en 4e leerjaar. Ze keken en luisterden aandachtig. Tenslotte vertelde Prisca kort over de geschiedenis van het restaureren van de Olieslagmolen.

Na dit gedeelte ontdekten de leerlingen de Vlaamse Meester Pieter Bruegel de Oude in het Bruegelparcour. Dit parcours houdt halt bij 11 plekken in het Openluchtmuseum, waar ze de verbondenheid met Bruegel echt voelden. Ze legden dit al 'gamend' af door de verdwenen voorwerpen uit de schilderijen te verzamelen op hun hoed. In de Bergschuur Zuienkerke maakten ze een klasfoto met de hoed en hun gevonden voorwerpen. De dag vloog voorbij...