Imkermobiel

2019-05-16
16/05/2019

Deze namiddag kwam Jan, de bijenman met de imkermobiel naar onze school. Door de werkzaamheden aan de schoolpoort kon hij niet op de speelplaats geraken met de rijdende tentoonstelling. We dachten al gauw na over een geschikt plekje na. De tuin bij de Zusters zou wel dienst kunnen doen. Zo gezegd, zo gedaan. Daar vertelde Jan aan de hand van het educatieve materiaal alles over het fascinerende leven van de honingbijen, imkerij en honing. Nadien kregen de kinderen nog een workshop over het slingeren van honing.

Het was een heel leerrijke namiddag!

Heel veel dank aan Jan Mackowiak en Jan Hendrickx voor hun enorme inzet en en het overbrengen van hun expertise aan de kinderen! Ook dank aan de Zusters voor het onverwachts ter beschikking stellen van hun tuin!