Buitenlesdag

2019-04-26
26/04/2019

Op vrijdag 26 april wandelden de leerlingen naar het bijenhotel. Daar werden ze ondergedompeld in de wereld van de solitaire bijen. Aan de hand van de determinatiekaarten moesten ze achterhalen welke solitaire bijen er actief zijn. Zoals gewoonlijk stond Jan, de bijenman hun ook met raad en daad bij. Ze ontdekten dat er verschillende solitaire bijen in de lente actief zijn in de Abeekvallei. Ze noteerden dit zorgvuldig zodat we dit later in het archief kunnen bijschrijven.

De grond voor het bijenhotel lag al klaar om ingezaaid te worden. Eerst kregen de kinderen de nodige deskundige uitleg van Gène. Daarna konden ze aan de slag met zaaien en harken. Het was een hele klus. Nadien kreeg de bloemenweide nog een omheining door de handige 'Harry's'.

Binnenkort kunnen de wandelaars en de solitaire bijen weer volop genieten van het prachtige bloementapijt.

We bedanken Jan Hendrikx, Jan Mackowiak en Eugène Vanoosterhout voor hun tijd en engagement op deze buitenlesvoormiddag!