Bijententoonstelling, net iets anders

2019-04-22
22/04/2019

Aan de hand van de bijententoonstelling in onze klas maken de leerlingen gedurende 3 weken kennis met het veelzijdige verhaal van het bijenvolk. Ze kunnen er heel wat leuke weetjes lezen op de kleurrijke affiches? Maar ook door het spelen van de verschillende spelletjes ontdekken ze wat ze allemaal kunnen doen om de honingbijen, solitaire bijen en hommels, te helpen. Want tenslotte zorgen de bijen voor heel wat lekkers op ons bord en prachtige kleuren in de natuur.

In groep werken ze willekeurig aan de opdrachten tijdens de lessen van WO en muzische vorming. Hiervoor maken ze een goede planning en afspraken zodat goed kunnen samenwerken in hun groep. Hiervoor maken ze gebruik van de taakrollen: taakkapitein, materiaalbaas, schrijver en tijdbewaker. Hopelijk wordt het een geslaagd groepswerk met een fijne presentatie voor de andere klassen en een mooi verslag in hun syntheseschrift!

Via de foto's kan je zien welke opdrachten ze moeten uitvoeren tijdens het groepswerk.