Bij-Zonderproject

2019-03-26
26/03/2019

Het Bij-Zonderproject is weer gestart in het 3e en 4e leerjaar. Imker Jan Mackowiak leerde de kinderen over het belang van de BIJ. Hiervoor gebruikte hij een zeer mooie en duidelijke PowerPoint. Na de twee gegeven lessen door Jan, de imker weten de kinderen nu hoe belangrijk bijen zijn. De aanwezigheid van de bijen in de natuur is cruciaal. Als belangrijkste bestuivers spelen ze een hoofdrol in het behoud en het evenwicht van de meeste ecosystemen. Op het einde van de les mochten ze honing proeven. Lekker, hé!

Na de paasvakantie maken ze nog verder kennis met het veelzijdige verhaal van het bijenvolk in de bijententoonstelling. Er staan ook nog enkele activiteiten op het programma aan het bijenhotel gelegen aan de A-beek vallei met de mensen van Natuurpunt.