Spreekoefening: gezelschapsspel

2018-11-27
27/11/2018

De kinderen bereiden het gekozen gezelschapsspel voor. Daarvoor schrijven ze het materiaal, het spelverloop en de spelregels duidelijk op. Thuis oefenen ze het gezelschapsspel enkele keren met hun gezinsleden vooraleer ze de spreekoefening houden in de klas. Op de afgesproken datum leggen ze het gezelschapsspel uit aan de klasgenoten en de juffrouw. Nadien wordt het spel even gespeeld met de klasgenoten. De spreker begeleidt het spel. Op het einde van het spel wordt de spelfiche bij het gezelschapsspel gestoken. Wanneer iedereen een gezelschapsspel heeft uitgelegd, is het tijd om de gezelschapsspellen te integreren bij de talentenarchipel.

Om de sociale vaardigheden nog extra in de verf te zetten brengen de leerlingen een bezoek aan het Woonzorgcentrum Kloosterhof te Meeuwen. Ze nemen hun gezelschapsspelletjes mee om dan samen met de senioren te spelen.