Gallo-Romeins museum

2018-06-05
05/06/2018

Eerst kregen de leerlingen van het 4e leerjaar een zeer interessante, interactieve workshop door een gedreven gids. Ze maakten kennis met de eerste landbouwers. Daarna werd de focus verschoven naar de strijd tussen Galliërs en Romeinen. Ze keken naar een indrukwekkende kortfilm over de list van Ambiorix die ze daarna ook moesten uitbeelden. Ze probeerden ook enkele wapenuitrustingen uit. In de klas (de dag nadien) zetten ze een kartonnen figuur van een Gallische krijger en een Romeinse soldaat in elkaar.

Het was een hele belevenis om in de huid te kruipen van een Gallische krijgen of een Romeinse soldaat.

Na dit dramaspel bezochten de leerlingen het museum zelf. Hierin kregen ze in beter zicht op de gevonden voorwerpen uit de tijd van de Galliërs en Romeinen. Ook konden ze de voorwerpen bezichtigen die men heeft gevonden op het Archeologisch Park 'De Rieten'.

Kortom: een heel leerrijke, maar toch ontspannende voormiddag!