Thema 'geboorte en dood'

2015-11-15
15/11/2015

In de maand november werkten we in de lessen W.O. en godsdienst rond het thema ‘Geboorte en dood’. We hebben hierover veel verteld en geleerd.

De kinderen zagen een fragment uit het boek ‘Hoe oma almaar kleiner werd’. Oma had twee koffers: een koffer met kleren en een ‘koffer vol verdriet’. Hiermee bedoelde ze dat ze haar verdriet altijd bij haar heeft; ze neemt het verdriet altijd met haar mee.

Als we dit bekijken in ons eigen leven klinkt de hoofdgedachte als volgt: ook al heb je afscheid moeten nemen van een dierbare, van iemand die verhuist, van een dier, …, in herinneringen heb je iemand nog altijd dicht bij je. Herinneringen zijn zo sterk, omdat niemand ze van je af kan nemen. Ze zitten in je hart, in je hoofd, en daar kun jij alleen komen.

Daarom hebben de kinderen een kei die symbool staat voor iemand waarvan ze afscheid moesten nemen beschilderd. Nadien versterkt door woorden zoals keileuk, ik denk aan jou, je bent keitof, … erop te schrijven.