Algemeen nieuws

(Juf) Vicky presenteert "Propjes"!

2020-09-11
11/09/2020

Vrijdagavond om half acht vond er in de Bibliotheek De Kempen in Valkenswaard een boekpresentatie plaats van een wel heel bijzondere auteur: onze vroegere collega en juf in de derde graad - Vicky Didden. De meisjes die als eerste kennismaakten met het verhaal in het vijfde leerjaar waren allemaal aanwezig: Lieke, Liene, Imme, Winne, Gien en Sien. Zij lazen elk een stukje uit het eerste hoofdstuk van het boek voor. Ze waren, net als de andere aanwezige vroegere collega's van (juf) Vicky, fier op haar prestatie. De vriendin van Vicky en tevens de illustratrice van haar boek "Propjes" -Purdy Vossen- had met deze opdracht één item van haar bucketlist kunnen schrappen. Ze had er enorm veel plezier aan beleefd samen met Vicky. Zij vertelde hoe de tekeningen, deels in samenspraak met Vicky, tot stand waren gekomen.

Vicky is nu werkzaam als bibliotheekmedewerker bij Bibliotheek De Kempen. Zij schreef dit boek deels uit eigen ervaringen, herinneringen en gedachten, maar ook op basis van haar fantasie.

Hoe ziet het leven eruit voor een elfjarige jongen die plots zijn moeder verliest? In het debuutboek van Vicky Didden krijg je een inkijkje in het leven van Pip. Je ziet de worsteling met zijn vele emoties en ontdekt hoe hij hiermee omgaat. Het is een boek voor zowel kinderen als volwassenen die herkenbaarheid en troost zoeken bij het verlies van een dierbare. (Vertelpunt Uitgevers - ISBN 9789492887245)

Pluim voor jou, (juf) Vicky!!