Algemeen nieuws

Wij zijn goed gestart!

2020-05-18
18/05/2020

Op vrijdag 15 mei organiseerden we een ‘test’dag met de leerlingen van het 6e leerjaar. Aanpassingen bleken niet nodig, mede dankzij het verantwoorde gedrag van de leerlingen en leerkrachten én onze inspanningen de dagen voordien!

Vandaag is ook het 1e leerjaar gestart! Het was een blij weerzien van alle kinderen van het 1e leerjaar. Misschien ook met een bang hartje… Ook al ziet de speelplaats, de klas, de juffrouw, het toiletgebruik er een beetje anders uit.

De leerlingen werden hartelijk verwelkomd op de speelplaats. Daar kregen ze de nodige uitleg en instructies. Natuurlijk worden deze afspraken de komende dagen en weken constant opgevolgd, gecontroleerd en eventueel bijgestuurd. Daarna kregen ze les van hun juffrouw met plezante tussendoortjes.

De leerlingen van het 6e leerjaar werden eerst uitgenodigd voor ‘une leçon de gymnastique’ om daarna fris aan de lessen te beginnen.

De ‘nieuwe’ start in beide klassen is heel goed verlopen. De kinderen stapten met een brede glimlach terug naar huis.

Ook de kinderen van het 2e leerjaar werden op dinsdag 19 mei heel goed ontvangen door hun juffrouw. De voorbije pre-teaching werd onder de loep genomen. Ze keerden om 12 uur tevreden naar huis.