Algemeen nieuws

"Flitsteam" in Ellikom

2015-11-10
10/11/2015

In Ellikom staat sinds dinsdagmorgen één van de vier flitsteams in de provincie Limburg opgesteld. Het flitsteam bestaat uit enkele personen die beoordelen of kinderen zich op een verkeersveilige manier in het verkeer verplaatsen. Brandt de fietsverlichtingbij schemering of duisternis? Dragen zij een fietshelm en fluohesje, steken ze op een veilige manier de straat over en gebruiken ze zij het voetpad of zebrapad gebruiken. Wanneer de kinderen zich verkeersveilig gedragen, krijgen zij een leuke verrassing van het flitsteam. De aktie loopt nog tot 5 februari 2016.

Deze aktie kwam reeds in de aandacht. Zo verscheen er een artikel op de digitale krant van HBvL, in de Goed Nieuwskrant van HBvL en ook op de website van Limburg-actueel. Bovendien werd er zelfs een interview afgenomen met gemachtigd verkeersopzichter Theo Verheyen en leerling Mathijs Steensels door Radio 2. Het interview werd uitgezonden op 10 november.