Algemeen nieuws

De dode hoek bij een vrachtwagen

2018-05-06
06/05/2018

Het zicht rondom een vrachtwagen is voor de vrachtwagenchauffeur niet altijd zo goed. Zonder extra spiegels kan een bestuurder van een vrachtwagen moeilijk zien of er zich fietsers of voetgangers vlakbij bevinden.

Dat mochten de kinderen van de lagere school en ook de kleuters vandaag ondervinden.

Via “kijklijnen tijdens een les wiskunde werd nagegaan wat de chauffeur wel en ook niet meer kon zien vanuit zijn cabine. Daarna plaatsten we alle kinderen binnen het gebied wat de chauffeur niet kan zien – de dode hoek van de vrachtwagen. Wijkagent Ludo wees de kinderen de meest gevaarlijke plaatsen rondom de vrachtwagen. Dankzij Bart, (de papa van Seb) en de peter van Tessa, kregen onze kinderen de kans om hieruit belangrijke lessen te trekken.

De belangrijkste les die de kinderen dienden te onthouden was: “Maak oogcontact met de bestuurder”