Gevoelens in Azart!

2016-05-15
15/05/2016

Gedurende een volledige week werkten de leerlingen van de derde graad aan hun veilingstuk voor het komende schoolfeest. De opdracht was een gevoel in het Azart-alfabet (*) te schrijven met pastelkrijt op zwart papier (50cmx60cm). Zij deden dit in drie groepen: de meisjes van het zesde lj. ('enthousiast'), de jongens van het zesde lj. ('hilarisch') en de leerlingen van het vijfde lj. ('avontuurlijk'). Zij spraken onderling drie coöperatieve 'regels' af. Actief luisteren en geduld hebben met elkaar waren enkele gemeenschappelijke keuzes. De groep met een voldoende hoge actieve leertijd mocht zijn werkstuk op zondag, 22 mei, laten veilen. Het werd overleggen én tekenen met 'finesse' om te komen tot een sterke compositie van lijnen en kleuren.

*Het Azart-alfabet is een alfabet dat ontworpen is door Guy Rombouts en Monica Droste. De naam van het alfabet verwijst naar AZ-art (A-Z voor alfabet en art voor kunst) en naar het woord hazard (geluk, lot). Elke letter bestaat uit een lijn met een welbepaalde vorm en kleur.