Zwemles

Vanaf het 1ste leerjaar krijgen de kinderen zwemles. De zwemles vindt plaats in het zwembad 'de Sprink' te Bree. De kinderen gaan hier met een bus naartoe. De kostprijs van de bus wordt gesubsidieerd door de gemeente Meeuwen-Gruitrode.

Op dagen dat er zwemles is, dient je kind een rugzak mee te brengen met daarin zijn zwempak of zwembroek en een handdoek. Schrijf op alle spullen de naam van je kind. Geef eventueel ook een extra tussendoortje mee voor na de zwemles want van zwemmen krijg je honger.

Verder vragen we om je kind op 'zwemdagen' 'gemakkelijke' kleding te laten dragen zodat het uit- en aankleden vlot verloopt. Meisjes met lange haren doen deze ook best in een staart of vlecht.

Wanneer is er zwemles?

De zwemles gaat door op maandagnamiddag en dit om de 14 dagen.

De leerlingen van het 1ste en 2de leerjaar krijgen les van 13u30 tot 14u00. De leerlingen van het 3de, 4de, 5de en 6de leerjaar krijgen les van 14u00 tot 14u30.

Data volgende zwemlessen

Dag Datum
maandag 4 september '17
maandag 18 september '17
maandag 2 oktober '17
maandag 16 oktober '17
maandag 13 november '17
maandag 27 november '17
maandag 11 december '17
maandag 8 januari '18
maandag 22 januari '18
maandag 5 februari '18
maandag 19 februari '18
maandag 5 maart '18
maandag 16 april '18
maandag 14 mei '18
maandag 28 mei '18
maandag 11 juni '18
maandag 25 juni '18

Bewegingsopvoeding

De kleuters krijgen twee keer per week bewegingsopvoeding (op maandag en vrijdag). Zij mogen hun gewone kleren aanhouden voor de les. Het is wel praktisch om uw kind een t-shirt aan te trekken onder een dikke trui. Vaak hebben ze het in die trui erg warm tijdens het sporten.

In deze lessen wordt SPELENDERWIJS geoefend op vaardigheden zoals springen, lopen, klimmen, klauteren, … Ook de samenwerking tussen handen – voeten – ogen wordt getraind.

Ontwikkeling in verband met ruimtelijke begrippen worden in de turnles in 3D geoefend. Dit is belangrijk om later op papier beter begrippen zoals boven, onder, naast, … te kunnen toepassen. De kleuters krijgen hieromtrent ook huiswerk mee naar huis, zodat de ouders deze ontwikkeling gericht kunnen ondersteunen. We hopen zo preventief te kunnen werken opdat er minder kinderen zullen zijn met problemen in verband met de schrijfmotoriek in het eerste leerjaar.

De leerlingen van het lager onderwijs krijgen ook twee keer per week lichamelijke opvoeding namelijk op maandag en op vrijdag. Aan de leerlingen van de lagere school wordt er verzocht om een rugzakje en een t-shirt van de school te kopen.

De kinderen dienen hun rugzak met daarin turnpantoffels of sportschoenen, het t-shirt en een short mee naar school te nemen bij de eerste turnles na een vakantie. Het turngerief blijft vervolgens op school tot de laatste turnles vóór een schoolvakantie. Dan mag dit mee naar huis genomen worden zodat de kleren gewassen kunnen worden.

Wanneer we naar een sportactiviteit gaan in het kader van de school (netbal, trefbal, Kronkeldiedoe, alles met de bal, of een tornooi op woensdagnamiddag) vragen we aan de kinderen om het t-shirt van de school te dragen. Zo dragen we onze school naar buiten en zijn de kinderen sneller herkenbaar.

Speciale sportactiviteiten

Draai je scherm om de tabel optimaal te kunnen lezen.

Dag Datum Aktiviteit voor wie?
dinsdag 19 september '17 Scholenveldloop lager onderwijs
donderdag 26 april '18 Interscholensportdag 1ste + 2e leerjaar
woensdag mei '18 Voetbaltornooi 3de,4de,5de en 6de leerjaar

Naar het toneel

Er werden een aantal toneelvoorstellingen uitgekozen die de leerlingen mogen bijwonen. Kort voordat de voorstelling plaatsvindt krijgen de leerlingen een uitnodiging mee naar huis. Er wordt voor het vervoer en het bijwonen van het toneel een bijdrage van ongeveer 2,50€ per kind gevraagd.

Data voorstellingen

dinsdag 7 november '17 5de en 6de leerjaar
dinsdag 16 november '17 3de en 4de leerjaar
dinsdag 12 december '17 oudste kleuters (klas van juf Ruth en juf Gerda)
maandag 12 maart '18 1ste en 2de leerjaar

Data voorstellingen

dinsdag 6 oktober '15 alle kleuters
dinsdag 22 oktober '15 1ste en 2de leerjaar
dinsdag 15 maart '16 3de en 4de leerjaar
dinsdag 24 maart '16 5de en 6de leerjaar
dinsdag 19 mei '16 oudste kleuters (klas van juf Ruth en juf Gerda)

Uitstappen

Gedurende het schooljaar krijgen de leerlingen de kans om op uitstap te gaan. De school zal de leerlingen hiervoor een bijdrage vragen. Deze bijdrage dient om het vervoer / het toegangsgeld /de gids / de snack te bekostigen. Regelmatig betaalt de ouderraad ook een gedeelte van de kostprijs van de uitstap.

De maximum faktuur

Het maximum bedrag dat de school aan de ouders zal vragen voor uitstappen (en materialen zoals een t-shirt van de turnles, een turnzak en eventueel een abonnement op een tijdschrift) bedraagt per schooljaar 45€ voor de kleuters en 85€ voor de kinderen op de lagere school.

Data uitstappen

Draai je scherm om de tabel optimaal te kunnen lezen.

Niet alle data van de uitstappen en schoolreizen zijn al bekend. Sommige zullen later toegevoegd worden.

dinsdag 10 oktober '17 Herfstwandeling 1ste-6de leerjaar
maandag 27 november '17 Inleefatelier Studio Globo 5de en 6de lj