Kals tich Elekommer?

2019-10-15
15/10/2019

Als onderdeel van de voorbereidingen voor de officiële onthulling van het informatiepaneel op de site van 'De Slaagmièle' in Ellikom werden er in de klas van de derde graad een aantal activiteiten georganiseerd om het Ellikommerdialect een plaats te geven naast de standaardtaal. De talige grondhouding van de leerlingen krijgt hiermee een boost! De locaties die voorkomen in het rollenspel van de leerlingen werden, met hulp van Jean Bosmans, in schriftelijke vorm aangeboden waarna ze verklankt en gekopieerd werden door de leerlingen. In 'schoonschrift' weliswaar. Ook experimenteren met een griffel op een antieke lei of met een oude vulpen gedoopt in inkt of zelfs met een meer modernere kalligrafiestift behoorden deze namiddag tot de mogelijkheden. De concentratie tijdens het schrijven was nog nooit zo hoog!