Interscholensportdag 2019

2019-05-10
10/05/2019

Omwille van het onvoorspelbare weer en de zware regenval de dag ervoor werd de interscholensportdag voor de derde graad ingekort tot een halve dag voor iedere school van de scholengemeenschap. Alle activiteiten gingen binnen in de sporthal van Meeuwen door. We vertrokken om 12 uur op hoop van zegen met de fiets. We hadden het geluk dat meester Johan zich vrij kon maken om ons te begeleiden. De leerlingen startten met capoeira onder leiding van een Braziliaanse leermeester die hen tussendoor niet alleen op de hoogte bracht van deze mooie gevechtsdans, maar hen tussendoor ook wat Portugees leerde. Het bewegingsspel viel bijna bij iedereen in de smaak. Ook drumball behoorde die namiddag tot de favorieten. Er werd lustig op de grote gummiballen geslagen. Het ritme maakte iedereen erg enthousiast. Misschien soms iets té enthousiast want niet alle drumstokken overleefden deze sessie. Curling hield er dan weer de spanning in tussen de leden van iedere groep. Het werd een sportieve en leuke namiddag!