Het vijfde bakt...!

2018-12-21
21/12/2018

De laatste schooldag van de eerste trimester werd 's morgens begonnen met een 'boekweitwafelbak' in trio's. De leerlingen hadden zelf het keukenmateriaal meegebracht terwijl de juf voor de ingrediënten zorgde. Het grof gemalen boekweitmeel en de koolzaadolie waren daarvan de belangrijkste!

In het kader van het project rond de olieslagmolen van Ellikom is het vanzelfsprekend dat de leerlingen boekweitmeel gebruikt en geproefd hebben alsook kennisgemaakt hebben met koolzaadolie die vroeger in de olieslagmolen van 'Nikkel' Cillen geperst werd.

Blijkbaar was het uitvoeren van het recept niet altijd voor iedereen even makkelijk of duidelijk. Er moesten een aantal stappen hernomen worden. Zo was het splitsen van een ei een hele uitdaging! Maar alle leerlingen waren vastbesloten de lekkerste wafels te bakken en ze lieten zich dus niet vlug van hun stuk brengen. Samen sterk! Uiteindelijk werden er meer wafels gebakken dan bedoeld was. De familie moest er ook van kunnen proeven... Na de gezamenlijke afwas konden we de rest van de dag nog nagenieten van de heerlijke wafelgeuren. Ons bakavontuur was geslaagd!

Dank aan de ouders voor hun medewerking wat betreft het meebrengen van het vele keukengerei waaronder een wafelijzer en een mixer! Zo kon iedere groep zelfstandig aan de slag en was er een hogere betrokkenheid mogelijk!