Museum 't Karrewiel

2018-06-15
15/06/2018

Krist Verheyen (88 jaar) verwachtte tegen 11u de leerlingen van het zesde in zijn 'hobbylokaal' thuis in Meeuwen (Gestel). Hij had voor hen zijn zelfgemaakte persmachine al opgestart zodat de leerlingen konden bekijken hoe hij olie uit koolzaad perste. Dit bezoek kadert in het project van de olieslagmolen (Ellikom) met als naam 'Jong zoekt oud'. André legde de beelden vast met zijn camera. We kregen een klein flesje koolzaadolie mee waar we op het einde van het schooljaar onze boekweitwafels mee zullen gaan bakken.

Het museum 't Karrewiel is niet meer te bezoeken, maar Christ gaf de leerlingen toch nog een kijkje in de ruime kamers waar hij alle verzamelde historische stukken ondergebracht heeft. Jean Thaens hielp ons weer veilig terug op school te geraken.

Dank aan de begeleiders tijdens deze uitstap!