Inleefmoment 'Leven met een beperking'

2018-05-17
17/05/2018

Het inclusieproject van de adviesraad voor personen met een handicap leerde deze namiddag de leerlingen van het zesde op een speelse en laagdrempelige manier kennis maken met het begrip 'handicap'.

Dag en Marleen zorgden voor een deskundige uitleg en begeleiding tijdens de verschillende activiteiten in de sporthal van Meeuwen: braille typen en lezen, in een rolstoel over een drempel of tussen paaltjes leren rijden, met een blindegeleidestok je weg proberen te vinden, basketballen met een beperkt zicht, op de tast voorwerpen herkennen, volgen van een verhaal met gedempte oren,...

Iedere leerling ondervond heel even de typische moeilijkheden die bij visuele, auditieve en motorische beperkingen komen kijken.

Ook tijdens muzische activiteiten in de klas werd er gebruik gemaakt van het materiaal om ons zicht en gehoor beperkingen op te leggen. Het ging daardoor allemaal wat moeizamer én moeilijker!

Een project dat zeker herhaald mag worden! Dank aan Dag en Marleen!