Aan de slagmolen met gids

2018-04-26
26/04/2018

Tussen de korte regenbuien door bracht onze gids Jaak Weltens de slagmolen tot leven.

In het kader van "Jong zoekt oud" werd de leerlingen duidelijk gemaakt welke betekenis de olieslagmolen van Ellikom gehad heeft voor de omwonenden.

Onze gids liet niets aan het toeval over. Waar hij de aandacht of interesse van de leerlingen kon wekken met een anekdote, een reliëfkaart, een powerpoint, een foto, of concreet meegebracht materiaal zoals koolzaad en lijnzaad deed hij dit met veel enthousiasme.

Hij zorgde ervoor dat de Abeekvallei nog weinig geheimen heeft voor onze zesdeklassers.

Ook André Claes die het project mee helpt ondersteunen op school, trachtte de leerlingen te boeien met historische info.

Het werd ondanks het wisselvallige weer en het schuilen in obscure bouwvallige hokken een zeer leerrijke wandeling.