Sobere maaltijd

2018-03-22
22/03/2018

Tijdens de middagpauze kwamen alle kinderen samen in de turnzaal om er een sobere maaltijd te houden: een paar sneden brood, een appel en wat water. De leerlingen van het zesde hadden speciaal voor deze gelegenheid een dankgebed geschreven waarin zij benadrukten dat delen een van onze grootste gaven is.

In diezelfde week waren zij als voorbereiding op dit initiatief een voordracht gaan houden in de eerste en tweede graad over de toestand van de armste kinderen in Pakistan en hadden zij de Sobere Maaltijd op school bekend gemaakt met affiches.

Deze Sobere Maaltijd stond dan ook in het teken van de jaarlijkse vastenactie die geld inzamelt voor onderwijs aan Pakistaanse kinderen uit de steenbakkerijen. Kindslaven weten als geen ander dat onderwijs hen een betere toekomst kan bezorgen. Daartoe dragen wij met veel plezier een centje bij!