5de en 6de leerjaar

Hergebruiken!

2017-11-18
18/11/2017

Verslag van de leerlingen:

We begonnen onze ontdekkingstocht samen met een vriendelijke verantwoordelijke in het sociaal tewerkstellingscentrum in Peer. We kregen te horen wie er werkte en wat men er precies deed. Margot liet ons de werkplaatsen zien: het elektro-atelier, het fietsatelier, de speelgoedhal, de kledinghal,... Overal zagen we alles netjes gesorteerd. Vele dingen kregen een tweede leven. Er werd niets zomaar weggegooid! Ook liet ze een plaats zien waar je containers kon huren om je meubels en andere spullen in te bewaren.

Daarna brachten enkele ouders ons naar de Kringwinkel Esmerelda. Zoveel verschillende dingen voor zo weinig geld. Een goed idee om de afvalberg zo te verkleinen!

We startten binnen met een opdracht van de juf waarbij we heel erg op ons budget moesten letten. Daarna mochten we zelf iets kopen. In de winkel waren ze zich volop aan het voorbereiden op de kerstbeurs die in het weekend zou plaatsvinden.

Toen de laatste koopjes gedaan waren, maakte Yoren nog een mooie foto voor het klasscrapbook. Het was een toffe voormiddag!