De Groote Oorlog van Nolke Dieker

2015-11-17
17/11/2015

Deze week, 17 november, bracht de klas van de derde graad een bezoek aan de tentoonstelling ‘De Groote Oorlog van Nolke Dieker’ in het CC van Gruitrode.

Onze leerlingen kregen de kans om in de huid te kruipen van een soldaat in de eerste wereldoorlog. Ze mochten namelijk aan den lijve ondervinden wat het betekent om een lange, zware soldatenjas te moeten dragen met in de hand dan ook nog eens een loodzwaar geweer of om zich op te lange okselkrukken te moeten verplaatsen.

Dat de menselijke, creatieve geest soms rare kronkels maakt werd ons duidelijk gemaakt toen we vernamen dat de dochter van de wapenfabrikant van het grote kanon ‘Dikke Bertha’ helemaal niet dik was en de uitvinder van verschillende giftige gassen ooit de Nobelprijs voor chemie had ontvangen. Een voorstelling die de leerlingen in elk geval tot nadenken stemde. Een stap in de goede richting dus!

Dank aan de bereidwillige chauffeurs. Wij kunnen niet zonder hen!