Heidebeheer in de A-beekvallei

2016-10-05
05/10/2016

Dinsdagnamiddag (4 oktober) vertrokken de leerlingen van de derde graad met de fiets richting Slagmolen in Ellikom. Ook ditmaal konden we rekenen op Jef Thaens als gemachtigd opzichter.

Het doe-moment binnen het educatieve natuurproject in de derde graad vond dit jaar plaats op een stuk heide. De educatieve medewerkster van Natuurpunt, Liselotte Bollen, verduidelijkte de taak van de leerlingen in het natuurreservaat en gaf tips voor een veilig gebruik van de takkenschaar. In groep gingen de leerlingen, verspreid over de heide, aan de slag. Opschietende berken- en dennenboompjes werden uitgetrokken of weggeknipt. Ook hier gold het motto: "Samen doen we het beter!"

Voor hun inspanningen werden de leerlingen beloond met een beker chocomelk en droge koek. Enkele vrijwilligers van Natuurpunt (Jan en Eugène) gaven ondertussen wat informatie over de grazers in de nabijgelegen weides. Omstreeks drie uur was een deel van de heide 'bevrijd' en hadden vele struikjes weer meer ruimte, lucht en licht om te groeien. Het doel -open plekken creëren in een bosgebied- was dus bereikt. Dank je wel, allemaal!