Project Ben de Bever - 'Laat je tanden zien'

2017-02-22
22/02/2017

Mond- en tandhygiëne bij kinderen is zeer belangrijk. Daarom startten klas 3 en 4 in januari met het mondhygiëneproject Ben de Bever ‘Laat je tanden zien’ van CM.

Ik wil samen met Ben de Bever, het hoofdfiguurtje van dit project, de kinderen stimuleren hun tanden minstens twee keer per dag te poetsen. Daarnaast krijgen ze ook informatie over tand- en mondverzorging ter voorkoming van allerlei tand- en mondaandoeningen.

Het is belangrijk dat de gezondheidsopvoeding thuis en op school op elkaar worden afgestemd. Daarom wil ik u op de hoogte brengen van wat er op school aan de orde is.

Tijdens dit project komen deze thema’s aan bod:

1. Hoe ziet je gebit eruit?
  2. Hoe poets ik mijn tanden?
  3. Hoe bescherm ik mijn gebit?
  4. Gezond snoepen
  5. Bij de tandarts

Op het einde van elke maand behandel ik een thema samen met de Beverkrant. Tijdens de lessen van muzische vorming werken we ook rond Ben de Bever. Zo zien jullie op de foto's dat de kinderen hun tanden poetsen op school. Zij deden dit op het tandenpoetslied. Dit duurde precies twee minuten.

In een volgende muzische activiteit knutselden ze slogans in verband met tanden poetsen. Ze zien er schitterend uit. Er werden originele slogans bedacht. Nadien vertelden de leerlingen in elke klas over het Ben de Beverproject en lieten ze hun mooie affiches zien. Iedere klas mocht een affiche kiezen zodat ze iedere dag herinnerd worden om hun tanden twee keer per dag te poetsen.