Talentenarchipel

2015-10-20
20/10/2015

De leerlingen kijken iedere week uit naar de talentenarchipel.

Ze gaan op ontdekkingstocht naar hun talenten met de talentenarchipel. Een achipel is een kaart van allemaal eilanden die samen één geheel vormen. Als je goed kijkt, merk je dat deze negen eilanden samen een mannetje vormt. Elk eiland heeft een bijzondere vorm en een bijzondere betekenis.

Zo is er een taaleiland, denkeiland, muziekeiland, sameneiland, wereldeiland, beeldeiland, fijneiland, beweegeiland en wil- en durfeiland.

Met de talentenplanner verkent de leerling elke maand een nieuw eiland. De leerling kiest zelfstandig de volgorde van de eilanden, alsook de activiteit(en) die hij/zij kiest. Daarna wordt een stappenplan opgesteld en kunnen ze aan de slag op hun gekozen eiland.

Tijdens de talentenarchipel biedt je de kinderen veel kansen in een rijke en uitdagende omgeving, en merk je dat ze heel wat potentie hebben ... meer dan je misschien denkt! De uitdaging bestaat erin die talentenkiemen te ontdekken die in elk kind (al of niet verborgen) zitten.