Workshop Oorwoud 1

2016-09-22
22/09/2016

Ook dit jaar organiseert Cultuurmicroob van Meeuwen-Gruitrode het muzikaal traject voor het 3e en 4e leerjaar. De lesfiches werden uitgewerkt door muziekdocente Sterre De Raedt. Het traject bestaat uit twee workshops en een concert van Radio Oorwoud. Tijdens de workshops gaan de leerlingen op een zeer speelse en actieve manier om met enkele muzikale bouwstenen zoals ritme, toonhoogte, klanksterkte en klankkleur. Er wordt gezongen en de kinderen bewegen op muziek en leren zelf muziek maken met lichaam, stem en instrumenten. Er wordt geëxperimenteerd gecomponeerd, uitgevoerd en geluisterd. Tussen de twee workshops krijgen de leerlingen een doe-opdracht in verband met de legende van Ys.

In de gang van de klas van 3 en 4 kunnen jullie de schilderijen van de legende van Ys komen bewonderen. Op de foto's zien jullie hoe de leerlingen genoten hebben van de twee muzikale workshops samen met Sterre.