Workshops Radio Oorwoud

2016-09-22
22/09/2016

Ook dit schooljaar organiseert Cultuurmicroob Meeuwen-Gruitrode een muzikaal traject voor de 2e graad. De lesfiches werden uitgewerkt door muziekdocente Sterre De Raedt. Het traject bestaat uit twee workshops en een concert van Radio Oorwoud. Tijdens de workshops gaan de leerlingen op een zeer speelse en creatieve manier om met enkele muzikale bouwstenen zoals ritme, toonhoogte, klanksterkte en klankkleur. Er wordt gezongen. Ook bewegen de kinderen op muziek en keren ze zelf muziek maken met lichaam, stem en instrumenten. Er wordt geëxperimenteerd, gecomponeerd, uitgevoerd en geluisterd. Tussen de twee workshops krijgen de leerlingen een doe-opdracht in verband met de legende van Ys.

In de gang kunnen jullie de schilderijententoonstelling van 'de legende van Ys' komen bewonderen. Op de filmpjes en foto's zien jullie hoe de leerlingen van de 2e graad genoten hebben van de twee muzikale workshops samen met Sterre.