Verkeersproject 10 jaar

2016-10-06
06/10/2016

Alle kinderen samen met hun leerkrachten en sympathisanten werden dit jaar voor de 10e keer uitgenodigd door de wijkagenten voor het verkeersproject veilig verkeer. Aan de hand van interactieve oefeningen werden de verkeersregels herhaald en besproken. Met gebruik van foto's en filmpjes bekeken de kinderen de knelpunten rond de school en werden deze grondig uitgelegd hoe ze moeten fietsen of wandelen om zich veilig in het verkeer te begeven. Na de uiteenzetting hielden de wijkagenten een echte verkiezingswedstrijd. Via twee stemhokjes moesten de leerlingen beurt om beurt vragen beantwoorden. De ploeg van Roger neemt het op tegen de ploeg van Ludo. Wijkagente Pascale was dé scheidsrechter. Het was weer een spannende strijd! Kortom een zeer leerrijke voorstelling waar de kinderen ieder jaar opnieuw naar uit kijken en die de veiligheid van de kinderen alleen maar ten goede komt. De aandachtstrekker 2016 was ook weer een succes! Maar het filmpje van 'juf Ria vliegt' blijft toch nummer 1. Dat filmpje wilden de leerlingen van 3e en 4e leerjaar zien. Want ze hadden voor het 10 jaar verkeersproject een top 3 gemaakt en dat stond aan dé top! Dank je wel, wijkagent Ludo voor het extraatje!