Project fairtrade@school

2015-10-07
07/10/2015

Vanaf 7 oktober 2015 tot aan de herfstvakantie deden we, klas 3 en 4 uit Ellikom mee aan de 14e editie van de Week van de Fairtrade in België.

De W.O.-lessen leerden we waar appelsienen of bananen vandaan komen. Het project Fairtrade@school was echt iets voor klas 3 en 4!

Acht leuke Fairo’s speelden de hoofdrol in dit eerlijke verhaal: Hanna Banana, Staf Sap, Rosie Rose, Koen Katoen, Koffie Lowie, Lady Thee, Seppe Zoet en Choco Chico. Ze vertelden ons meer over waar ze vandaan komen en wat het Fairtrade label op hun snoet betekent. Dankzij de filmpjes leerden wij ook onze Fairtrade vriend Pieter Embrechts kennen en een heel mooi Fairtrade lied.

Dankzij het lessenpakket nemen wij, klas 3 en 4 deel mee aan de Fairo's labelwedstrijd. Jullie hebben dit al vernomen bij het ontvangen van een brief in september. “Verzamel zoveel mogelijk Fairtrade labels gedurende de periode oktober-december ’15 en maak er een mooi kunstwerk mee !”

Het project Fairtrade@school werd met een leuk spel in kleine groepjes afgesloten. De leeringen kropen in de huid van een supermarkt en maakten een reis rond de wereld om de Fairo’s te leren kennen. Welke Fairo hadden ze aan het einde van de reis gekocht om te gaan vermarkten in België?