3de en 4de leerjaar

Naar de Okay

2016-04-30
30/04/2016

Op donderdag 28 april mochten de leerlingen een kijkje nemen achter de schermen van de Okay. Hoe komen al die voedingswaren en goederen in de rekken terecht? Wie werkt er allemaal? Welke afdelingen zijn er in een supermarkt? Wat zijn de voor- en nadelen? En nog veel meer. Wat de leerlingen niet wisten, was dat ze letterlijk een winkelbediende voor enkele uurtjes mochten zijn. Dat vonden ze een superleuke ervaring. Als leerkracht hoorde ik in de Okay tegen elkaar zeggen: later tijdens de vakantie kom ik hier vakantiewerk doen, later wil ik hier komen werken, wat is het moeilijk om van die lekkernijen af te blijven, de rekken vullen vind ik niet fijn, je moet vriendelijk zijn tegen de klanten, aan de kassa moet je goed opletten, pfff… je bent hier constant bezig, …

Na het werken, kropen de kinderen in de huid van de klant. Want van hun mama hadden ze een boodschappenlijstje meegekregen. Nu moesten op zoek gaan naar het juiste voedingswaar! Vervolgens betaalden ze aan de kassa met het nodige geld en staken ze alles in hun winkeltas.

Wat een leerrijke en plezante voormiddag! Van de winkelbediende ontvingen we nog een gevulde winkeltas van de Okay. Dank je wel aan het personeel van de Okay voor de fijne ontvangst!