Poëzieweek

2016-01-28
28/01/2016

Via de Uitgeverij VAN In ontving juffrouw Annemie elke schooldag van de Poëzieweek per e-mail een gedicht. In elk gedicht ontbrak één woord. Samen dachten we met de leerlingen van het 5de en 6de leerjaar na over het ontbrekende woord. Iedere avond stuurde juffrouw Annemie onze oplossing in via het antwoordformulier. De volgende dag stond de oplossing online, met extra uitleg en ontving de juffrouw het nieuwe poëzieraadsel. Elke dag keken de kinderen uit naar de oplossing en of ze gewonnen hadden. Want elke dag werden 2 gedichtenbundels verloot en wie elke dag deelnam, kreeg nog een extra kans om een gedichtenbundel te winnen. Jammer, maar we troosten ons met het spreekwoord ‘Deelnemen is belangrijker dan winnen’! Wat juffrouw Annemie wel weet is dat de kinderen enorm genoten hebben van dichten, rijmen, poëzie, … Misschien zit er wel een dichter(es) in onze klas!

Binnenkort verschijnt een dichtbundel met alle gedichten die de leerlingen van 3 en 4 geschreven hebben in de Poëzieweek 2016!