Natuur

2018-09-20
20/09/2018

Iedereen produceert afval, de ene al wat meer dan de andere. Afvalsensibilisatie is daarom belangrijk voor elke leeftijdsgroep: hoe beter de mensen en de kinderen geïnformeerd zijn, hoe gemakkelijker we samen de afvalberg kunnen verkleinen.

Met het verhaal 'Max op ontdekkingsreis' hebben de kinderen van het 3e en 4e leerjaar vernomen dat je zorgvuldig moet omgaan met de natuur.

Martin, de compostmeester van Meeuwen bracht een bezoek op onze school. Hij herhaalde alles over composteren samen met de kinderen van 3e en 4e leerjaar. Hij stond versteld wat de kinderen nog onthouden hadden van het bezoek van de compostmeesters van vorig schooljaar. Nadien werd de compostbak op school omgewoeld en ontdekten ze dat er al heel wat leven is in de compostbak. Dus we zijn goed bezig...

De compostmeester gaf nog enkele tips voor dit schooljaar.