BIJ-Zonderproject

2018-05-09
09/05/2018

Limburg en de leerlingen van klas 3 en 4 in Ellikom zijn wild van bijen. Dat is ook nodig! De populatie van zowel honingbijen als van wilde bijen gaat de laatste jaren in snel tempo achteruit. Nochtans behoren de wilde bijen tot de belangrijkste bestuivers van wilde planten en van heel wat land- en tuinbouwgewassen. Met ons “BIJ-Zonder project willen we ons zoveel mogelijk informeren over het leven en welzijn van deze belangrijkste diertjes.

Daarom deden we een leeruitstap op woensdag 9 mei 2018 naar de Blauwe Bessenplantage te Gruitrode.

Daar gaf Jan Mackowiak, de bijenman uitleg over de wilde bijen en kregen de kinderen een rondleiding op de Blauwe bessenplantage. Zo kwamen ze te weten waarom ook hier bijzondere aandacht gegeven wordt aan de bijenflora. Er was ook een kookworkshop voorzien. Heerlijk! Nadien konden de kinderen zich ontspannen op het springkasteel.