Zwerfvuilactie: Straat.net 2018

2018-04-20
20/04/2018

De kinderen van het 3e en 4e leerjaar ruimden zwerfvuil op in de wegbermen van Ellikom.

Zwerfvuil is jammer genoeg een problematiek die ook Meeuwen-Gruitrode treft. Het ast niet allen het straatbeeld aan maar ook de opruiming ervan gaat gepaard met extra kosten. Uit onderzoek blijkt dat inwoners zich ergeren aan rondslingerend zwerfvuil. Bovendien leidt afval tot de ernstige verstoring van onze fauna en flora.

Het is een goede bewustwording voor de kinderen want dit hebben ze nu wel zelf ervaren tijdens de zwerfvuilactie. Maar wie gooit er zoveel bierblikjes, plastic, sigarettenpeukjes, ... weg? Hopelijk wordt iedereen wakker geschud door deze actie!

Moeke, de oma van Maite, van harte bedankt voor de hulp bij het begeleiden van de klasgroep