Nestkastjes maken

2018-03-12
12/03/2018

Het broedseizoen voor de vogels kan beginnen want de leerlingen van het 3e en 4e leerjaar hebben een mooi nestkastje in elkaar getimmerd. Van Frans hebben ze deskundige uitleg gekregen over de vogels.

Dit zijn enkele items die de leerlingen geschreven hebben van hun leerrijke en creatieve namiddag gegeven door de mensen van Compostpunt en Natuurpunt Meeuwen-Gruitrode. Waarvoor onze gewaardeerde dank!

1. Het koolmeesje kan je herkennen aan zijn das. (een zwarte streep op zijn borst)
  2. De vogels moeten 100 keer op en neer vliegen om takken en bladeren te halen om het nest te bouwen.
  3. De lievelingsvogel van Frans is de ijsvogel.
  4. Er zal heel waarschijnlijk een koolmees in het nestkastje komen.
  5. De vogels met de dikke bek eten granen en die met een dunnen bek eten wormen.
  6. De groene specht vind je meestal bij beken en de bonte specht vind je veel in de tuin.
  7. De koekoek legt eitjes in het nest van andere vogels.
  8. Als de vogels fluiten dan willen ze zeggen dat het hun boom is.
  9. De vrouwtjes hebben een gele snavel; de mannetjes hebben een oranje snavel.
  10. Ieder jaar moet je het nestkastje verschonen.