Naar het compostpunt te Meeuwen

2017-05-18
18/05/2017

Er was eens een klas van drie en vier uit Basisschool Ellikom. Ze gingen naar het compostpunt te Meeuwen. Met de hulp van enkele mannen en Ria leerden ze hoe ze een compostbak moesten maken. Ze mochten een heleboel diertjes uit de compostbak nemen en in het loeppotje steken. Er waren veel beestjes: duizendpoten, pissebedden, compostwormen, mieren, spinnen, ... De klas leerde een paar compostdiertjes kennen en wat die diertjes deden. Bijvoorbeeld het verteren van de resten. Ria liet een paar prenten zien over de neushoornkever. Deze kever heeft een hoorn op zijn neus. Als er veel mieren in de compostbak zitten, dan heb je veel gekookte voedingsmiddelen erin gegooid. Dat mag niet. Ze vonden het heel interessant. Nu weten ze hoe ze moeten composteren en kunnen ze aan de slag om op school hun compostpunt te bouwen.

Deze tekst is geschreven door de leerlingen van klas 3 en 4.