1ste en 2de leerjaar

2015-11-27
27/11/2015

Beste ouders,

Wat een superleuke week hebben we achter de rug.

• In het eerste leerjaar lazen we ons eerste leesboek uit en kregen we meteen een nieuw leesboek. Veel oefenen blijft de boodschap.
  • Verder had het eerste leerjaar ook het eerste echte oudercontact. Het waren fijne gesprekken, jullie mogen trots zijn op jullie kind.
  • In de huiswerkkaft van het eerste leerjaar zit een oefenblaadje. De plus oefeningen tot 7 mogen geautomatiseerd worden, dit wil zeggen dat u op een speelse manier de oefeningen mag inoefenen zonder dat de leerlingen de oefeningen zien. U vraagt bijvoorbeeld : hoeveel is 2 plus 2 ? U kind moet dan onmiddellijk 4 kunnen zeggen.
  • We hadden een echt pyjama festijn (zie foto's), schreven ons verlanglijstje voor Sinterklaas , knutselden een piet op het dak ( nog niet iedereen heeft die af) en schreven een echte brief naar Sinterklaas die vandaag met de post verstuurd wordt.

Volgende week staat er ook weer heel wat op het programma.

• Maandag gaan we zwemmen en knutselen we verder aan Piet op het dak.
  • Dinsdag bouwen we samen met enkele vrijwilligers het egelhotel. U mag bladeren, kleine takjes en honden brokjes meegeven.
  • Woensdag hebben we heel de voormiddag leuke ateliers , er wordt gezongen en geknutseld voor de Sint.
  • Donderdagvoormiddag komt de echte Sint een bezoekje brengen aan de school.

Je leest het, een week om naar uit te kijken !!!!!

Ik wens jullie een heel fijn weekend toe,

Juf Inge

PS1: Er zit een groen briefje in de schoolagenda, dit briefje had ik graag ingevuld van iedereen terug.
PS2: Juf Lieve blijft nog afwezig tot eind januari.