1ste en 2de leerjaar

Onze vriend de egel

2015-10-04
04/10/2015

Het eerste en het tweede leerjaar gaat dit schooljaar regelmatig werken rond de egel.

We hadden eerst een prentenboek voorgelezen rond de egel en de kinderen hadden meteen sympathie voor dit stekelig diertje. Als bij wonder vond de papa van Lotte een echte egel in hun tuin. Die egel mocht dus mee naar de klas komen , waar hij door de leerlingen mocht vastgehouden worden. Wat een avontuur !!!!!

Iets later volgde een uitleg over de egel door Evelien van Natuurpunt. Zij legde op een heel speelse manier uit waarom de egel een nuttig diertje is en dat de grootste vijand de auto en dus de mens is. We wilden de egel gaan beschermen, maar hoe ????

Na wat klasgesprekjes kwam het idee naar voren om een egel hotel te bouwen om de egel een veilig slaapplaatsje te bezorgen voor zijn winterslaap.

Met wat hulp van enkele vrijwilligers uit Ellikom wordt heel binnenkort gestart met het bouwen van het egel hotel. We houden jullie op de hoogteā€¦..